4 annosta, 30 minuuttia

4 naudan sisäfileepihviä
1 ruukku Järvikylän Salviaa
4 pekoniviipaletta
mustapippuria myllystä
sormisuolaa

Yrttimarinadi

noin kilolle lihaa
1 ruukku Järvikylän Timjamia
1 ruukku Järvikylän Rosmariinia
1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl ruokokidesokeria tai siirappia
½ dl soijakastiketta
½ dl tomaattipyreetä
2 tl pippurirouhesekoitusta
½ tl chilirouhetta
6 valkosipulin kynttä viipaleina

Muotoile pihvit ja peitä pihvien reunat salvianlehdillä. Kietaise pekoni- viipale ympärille ja kiinnitä sauma cocktailtikulla. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa ja paista pihvit, noin 2 minuuttia per puoli, paistoaika riippuu pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta. Nauti pihvit höyrytettyjen kasvisten tai juuresten kanssa.

 

Marinadi

Silppua yrtit ja sekoita aineet. Pane lihat tai pihvit laakeaan astiaan tai tulevaan muovipussiin ja valuta marinadi päälle. Peitä astia kelmulla tai sulje pussi huolellisesti. Anna 1–2 tunnista kahteen päivään. Kääntele pussia tai marinoitavia tuotteita silloin tällöin maustumisen aikana.

Pikamarinoinnin, 30–60 minuuttia, voi tehdä huoneenlämmössä, mutta pitkään marinoitaessa liha säilytetään jääkaapissa.

image_printTulosta