Rosmariiniöljy on keittiön aarre, jota ripotellaan kanalle ja kalalle. Ohjeesta saa 2,5 dl.
2 valkosipulinkynttä kuorineen
6 rosmariinioksaa, käytä vain lehdet
2,5 dl rypsi-, auringonkukan tai oliiviöljyä
3 pientä, kaunista rosmariinioksaa
Keitä valkosipulinkynsiä 3 minuuttia vedessä pienessä kattilassa. Ota kynnet kattilasta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Valuta, taputtele kuiviksi ja kuori.
Muserra rosmariininlehdet ja valkosipulinkynnet ja lämmitä ne kuplivaksi miedolla lämmöllä öljyssä valurautapannulla. Painele lehtiä ja kynsiä puulusikalla, jotta maku irtoaa. Paista 2-3 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna jäähtyä välillä sekoitellen.
Öljyn jäähtyessä pane kolme rosmariininoksaa 2 minuutiksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä kylmässä vedessä, valuta ja kuivaa.
Pane oksat pestyyn ja puhtaaseen pulloon. Siivilöi öljy pulloon. Sulje hyvin ja säilytä viileässä. Käytä kuuden viikon kuluessa.