(4 annosta)
Paahdettu kukkakaali
Pieni kukkakaali tai ½ isosta (n. 250 g)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
Suolaa myllystä
Tee näin:
Leikkaa kukkakaali veitsellä pieneksi muruksi. Lisää joukkoon öljy ja hunaja sekä suola. Levitä seos leivinpaperille ja paahda uunissa 225 grillivastuksella uunin yläosassa n. 10 min tai niin kauan, kunnes kukkakaalit ovat paahtuneet kauniin värisiksi. Varo polttamasta. Kääntele kukkakaaleja paiston välillä kerran.
Rosmariinibroileri
n. 400 g suolattuja broilerin fileitä
voita paistamiseen
2 kynttä valkosipulia
½ sitruuna
2 dl kasvislientä
½ tl suolaa halutessasi
Järvikylä Lihamix (Rosmariinit rasiasta)
Tee näin:
Sulata reilu nokare voita pannulla. Lisää pannulle viipaloidut valkosipulin kynnet sekä puolet Järvikylä Lihamix rasian rosmariineista. Lisää broilerin fileet ja paista molemmilta puolilta niin, että pinta saa väriä. Siirrä seos pieneen uuninkestävään vuokaan ja lisää päälle 2 dl kasvislientä ja suola. Lisää liemen joukkoon loput rosmariinin oksat sekä broilerfileiden päälle sitruunaviipaleita. Siirrä 175 asteiseen uuniin ja paista 20-25 min, tai kunnes fileet ovat täysin kypsiä. Valmista sillä aikaa risotto.
Kukkakaali-timjamirisotto
1 salottisipuli
Oliiviöljyä paistamiseen
3 dl risottoriisiä
1,5 dl valkoviiniä
Paahdettua kukkakaalia (ohje yllä)
n. 1 litra kasvislientä (1 l vettä ja kaksi kasvisliemikuutiota)
50 g voita
1,5 dl parmesan-juustoa raastettuna
Järvikylä Lihamix (timjamit rasiasta)
Tee näin:
Kuullota pilkotut sipulit öljyssä pannulla. Kuumenna vesi ja kasvisliemikuutiot. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisit ovat muuttuneet läpikuultaviksi. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää paahdetut kukkakaalit. Lisää kasvislientä vähitellen joukkoon aina kun edellinen liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla mehevää ja riisinjyvät aavistuksen napakoita. Sekoita joukkoon lopuksi voi sekä parmesan-juusto sekä Järvikylä Liha-mixin timjamit. Nauti rosmariinibroilerin kera. Voit myös keittää lisukkeeksi parsaa parsa-aikana.