12 kpl
Muffinipellin voiteluun
30 g pehmeää voita
korppujauhoja
Taikinaan
100 g voita
¼ ruukkua Järvikylän Rosmariinia
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa
Koristeluun
¾ ruukkua Järvikylän Rosmariinia
1 dl tomusokeria
noin 1 rkl sitruunasta puristettua mehua
Voitele muffinipellin vuoat ja leivitä ne korppujauhoilla. Tai vuoraa vuoat paperisilla muffinivuoilla.
Sulata voi. Silppua rosmariinin lehdet. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä siivilöidyt jauhot, mausteet ja leivinjauhe, lisää seos munavaahtoon vuorotellen kerman, voisulan ja silputtujen rosmariinilehtien kanssa. Jaa taikina vuokiin. Paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.
Irrota vähän jäähtyneet kakkuset vuoista. Jäähdytä. Paistuessaan kakkuset pyöristyvät keskeltä, halutessasi voit tasoittaa pinnan ennen kokoamista, välttämätöntä se ei ole. Rakenna kakkusista torni, koristele rosmariinin varsilla ja tomusokerista sekä sitruunan mehusta sekoitetulla kuorrutuksella. Siivilöi kerros tomusokeria lumeksi kakkusten päälle.
Tarjoa kahvin tai teen kanssa. Tai nauti jälkiruokana esim. karpalohillokkeen ja sokerilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikevaahdon kanssa.