Rapea yrtti-juureslaatikko on joulupöydän värikäs lisuke! Rosmariini ja timjami viimeistelevät uunissa paahdetut juurekset.
8–10 annosta
Ainekset
400 g porkkanoita
300 g lanttua
200 g palsternakkaa
vettä, suolaa
1–2 dl kermaa tai keitinlientä
2 rkl siirappia
¾ tl suolaa
½ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
Kuorrutus
1 ps (90 g) parmesaanijauhetta
1 ps (75 g) mantelijauhetta
¼ – ½ dl siirappia
50 g pehmeää voita
½ ruukkua Järvikylän Rakuunaa silputtuna
½ ruukkua Järvikylän Ruohosipulia silputtuna
Valmistus
- Keitä kuoritut ja pilkotut juurekset kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin, säilytä keitinliemi jos haluat käyttää sen laatikon nesteenä.
- Soseuta kasvikset makusi mukaan joko aivan sileäksi tai huolettoman rouheaksi.
- Lisää kerma tai keitinliemi, siirappi ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos juuresmassan päälle.
- Paista uunissa 180 asteessa 60–75 minuuttia. Seuraa että pinta ei saa liikaa väriä.
- Tarjoa liha- tai kalaruokien kanssa.