Porkkanahummus saa makunsa valkosipuliruohosta ja lehtipersiljasta. Se sopii syötäväksi rapeilta salaatinlehdiltä, dipiksi pitaleivälle ja oliiveille tai lisukkeeksi kanalle ja uunivihanneksille.
4 annosta
Ainekset
3 kpl kuorellista porkkanaa n 250g), pestyinä ja viipaloituina
1 purkki isoja, valkoisia papuja 400g), huuhdeltuina ja valutettuina
2 rkl mantelivoita
1 kpl appelsiinin mehu
1 tl kardemumman siemeniä
3 rkl rypsiöljyä
2 mm suolaa
1 rku Järvikylän Lehtipersiljaa
1 rku Järvikylän Valkosipuliruohoa, silputtuna
1/2 tl paprikajauhetta
Tarjoiluun
1 rku Järvikylän Jääsalaattia
1 rku Järvikylän Romaine-salaattia
Pitaleipää
Mustia oliiveja
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Laita porkkanaviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
- Laita pavut, mantelivoi, appelsiinimehu, kardemummansiemenet, öljy ja suola monitoimikoneeseen. Lisää porkkanaviipaleet ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
- Silppua puolet persiljasta, säästä loput koristeluun. Lisää silputtu persilja, puolet silputusta valkosipuliruohosta ja paprikajauhe hummukseen. Mausta tarvittaessa suolalla.
- Laita hummus rapeiden salaatinlehtien päälle ja sirottele pinnalle paprikajauhetta.
- Koristele lopulla silputulla valkosipuliruoholla ja persiljanlehdillä.
- Tarjoile hummus dippinä Romaine-salaattilehdille, pitaleivälle ja oliiveille tai lisukkeenä kanalle tai uunivihanneksille.