Porkkanahummus saa makunsa valkosipuliruohosta ja lehtipersiljasta. Se sopii syötäväksi rapeilta salaatinlehdiltä, dipiksi pitaleivälle ja oliiveille tai lisukkeeksi kanalle ja uunivihanneksille.

4 annosta

Ainekset
3 kpl kuorellista porkkanaa n 250g), pestyinä ja viipaloituina
1 purkki isoja, valkoisia papuja 400g), huuhdeltuina ja valutettuina
2 rkl mantelivoita
1 kpl appelsiinin mehu
1 tl kardemumman siemeniä
3 rkl rypsiöljyä
2 mm suolaa
1 rku Järvikylän Lehtipersiljaa
1 rku Järvikylän Valkosipuliruohoa, silputtuna
1/2 tl paprikajauhetta

Tarjoiluun
1 rku Järvikylän Jääsalaattia
1 rku Järvikylän Romaine-salaattia
Pitaleipää
Mustia oliiveja

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Laita porkkanaviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
  3. Laita pavut, mantelivoi, appelsiinimehu, kardemummansiemenet, öljy ja suola monitoimikoneeseen. Lisää porkkanaviipaleet ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
  4. Silppua puolet persiljasta, säästä loput koristeluun. Lisää silputtu persilja, puolet silputusta valkosipuliruohosta ja paprikajauhe hummukseen. Mausta tarvittaessa suolalla.
  5. Laita hummus rapeiden salaatinlehtien päälle ja sirottele pinnalle paprikajauhetta.
  6. Koristele lopulla silputulla valkosipuliruoholla ja persiljanlehdillä.
  7. Tarjoile hummus dippinä Romaine-salaattilehdille, pitaleivälle ja oliiveille tai lisukkeenä kanalle tai uunivihanneksille.
image_printTulosta