12 isoa puustia

Taikina

2 ½ dl vettä
½ palaa hiivaa tai
1 ps kuivahiivaa
¼ dl oliiviöljyä
2 rkl tummaa siirappia
1 tl suolaa
noin 6 dl sämpyläjauhoja

Täyte

100 g parmesaani- tai pecorino-juustoa
½ dl mantelilastuja tai pinjansiemeniä (paahdettuna)
1 ruukku Järvikylän Basilikaa
¼ dl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä

Voiteluun

1 kananmuna

Sekoita lämpimään (40 °C) veteen hiiva, oliiviöljy, siirappi, suola ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää loput jauhot ja alusta pehmeä, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Ripottele kerros sämpyläjauhoja työpöydälle. Kumoa kohonnut taikina ja taputtele (tai kauli) se noin 25 x 40 cm:n kokoon. Raasta juusto ja levitä raaste taikinalevylle, ripottele mantelilastut tai pinjansiemenet päälle. Irrota basilikanlehdet ja levitä ne täyteaineiden päälle. Mausta oliiviöljy murskatulla valkosipulilla ja valuta se täyteaineille. Rullaa levy ja paloittele. Laita palat kierrepuoli ylöspäin muffinivuokiin. Kohota. Voitele puustit rikkivispatulla kananmunalla.

Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Halutessasi voit valuttaa tilkan oliiviöljyä lämpimien puustien päälle ennen syöntiä.

image_printTulosta