Järvikylän tapaan tehty pesto on monipuolinen kastike ja sillä voi mausta niin pasta, riisin kuin erilaiset kastikkeetkin. Se maistuu herkulliselta myös leipien levitteenä sekä perunoiden ja kasvisten kyytipoikana. Sekoita kaikki ainekset, ja pesto on valmis!

valmistusaika 15 minuuttia

Ainekset
½ dl mantelilastuja tai pinjansiemeniä
2 valkosipulin kynttä
¼ tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
2 ruukkua Järvikylän Basilikaa
50 g parmesaania
1 dl oliiviöljyä

Valmistus

  1. Laita peston aineet leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen astiaan ja pyöräytä ne tahnamaiseksi kastikkeeksi.
  2. Tarjoa pesto kastikkeena tai käytä sitä pastan, riisin tai kastikkeiden maustamiseen. Pesto sopii melkein mihin vaan.
image_printTulosta