Yksinkertainen mutta sitäkin herkullisempi vihersalaatti sopii hyvin kalaruokien lisukkeeksi. Ja kun resepti on helppo, voi esillepanoon panostaa huippukokin tapaan – ohjeen on laatinut Suomen Bocuse d’Or 2023–2025 edustaja Ismo Sipeläinen. Resepti on toteutettu yhteistyössä Hätälän kanssa, joka Järvikylän tavoin kuuluu Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta tukevaan kumppaniverkostoon.
1 pussi Järvikylän Pehtoorin salaattia
parmesaania
2 rkl saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä
Vinaigrette:
1 rkl Dijon-sinappia
2 dl öljyä
2 rkl situunanmehua
suolaa
Aloita valmistamalla vinaigrette. Sekoita kulhossa Dijon-sinappi, suola sekä sitruunanmehu. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Pese salaatti ja sekoita se vinaigreten kanssa. Vinkki: pidä salaattikerä kokonaisena. Laita kulhon pohjalle vinaigrette ja ”pyyhi” salaatilla kulhon pohja puhtaaksi. Näin vinaigretteä menee ympäri salaattia. Poista vasta tämän jälkeen salaatin kanta, niin salaatti on helppo laittaa esille salaatin omassa muodossa.
Asettele salaatti kulhoon ja viimeistele paahdetuilla saksanpähkinöillä ja parmesaanilla.