Pak choi tuo ihan uutta makua salaatteihin. Vaikka pak choi onkin kotoisin Aasiasta, niin soveltuu se erinomaisesti tutumpienkin raaka-aineiden kanssa. Tässä salaatissa se sai kaverikseen fetaa, tomaattia, kurkkua ja granaattiomenansiemeniä. Krutongit tuovat kivaa purutuntumaa, mutta eivät ole pakollisia.

3-4 annosta
30 min
helppo

Ainekset

1-2 pussia Järvikylä Pak Choita
pari isoa kourallista Järvikylän Villirucolaa tai Järvikylän Rucolaa
125 g kirsikkatomaatteja
¼ granaattiomenan siemenet
150 g fetajuustoa

Marinoidut kurkut
½ kurkku
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa

Krutongit
Muutama siivu kuivahtanutta leipää
3 rkl rypsiöljyä
oreganoa mausteeksi

Kastike
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicokastiketta
2 tl chilihiutaleita

Valmistus

  1. Aloita marinoimalla kurkut. Siivuta kurkusta juustohöylällä pituussuunnassa siivuja.
  2. Mittaa muut ainekset kurkkusiivujen joukkoon.
  3. Lisää vielä aavistus vettä, niin että kurkut melkein peittyvät.
  4. Sekoita kunnolla ja jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi tai yön yli.
  5. Krutonkeja varten leikkaa kuivasta leivästä paloja.
  6. Kuumenna pannulla rypsiöljy ja lisää leivänpalat ja oreganoa. Kääntele niitä pannulla, kunnes leipäpalat rapeutuvat. Nosta sivuun.
  7. Halkaise kirsikkatomaatit.
  8. Irrottele granaattiomenansiemenet.
  9. Revi pak choit varsineen irti.
  10. Sekoita pak choin joukkoon rucolaa, marinoidut kurkut ja tomaatit sekä murentele joukkoon fetaa.
  11. Lisää granaattiomenansiemenet.
  12. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon.
  13. Lisää krutongit vasta tarjoiluvaiheessa.
image_printTulosta