Pak choi tuo ihan uutta makua salaatteihin. Vaikka pak choi onkin kotoisin Aasiasta, niin soveltuu se erinomaisesti tutumpienkin raaka-aineiden kanssa. Tässä salaatissa se sai kaverikseen fetaa, tomaattia, kurkkua ja granaattiomenansiemeniä. Krutongit tuovat kivaa purutuntumaa, mutta eivät ole pakollisia.
3-4 annosta
30 min
helppo
Ainekset
1-2 pussia Järvikylä Pak Choita
pari isoa kourallista Järvikylän Villirucolaa tai Järvikylän Rucolaa
125 g kirsikkatomaatteja
¼ granaattiomenan siemenet
150 g fetajuustoa
Marinoidut kurkut
½ kurkku
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
Krutongit
Muutama siivu kuivahtanutta leipää
3 rkl rypsiöljyä
oreganoa mausteeksi
Kastike
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicokastiketta
2 tl chilihiutaleita
Valmistus
- Aloita marinoimalla kurkut. Siivuta kurkusta juustohöylällä pituussuunnassa siivuja.
- Mittaa muut ainekset kurkkusiivujen joukkoon.
- Lisää vielä aavistus vettä, niin että kurkut melkein peittyvät.
- Sekoita kunnolla ja jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi tai yön yli.
- Krutonkeja varten leikkaa kuivasta leivästä paloja.
- Kuumenna pannulla rypsiöljy ja lisää leivänpalat ja oreganoa. Kääntele niitä pannulla, kunnes leipäpalat rapeutuvat. Nosta sivuun.
- Halkaise kirsikkatomaatit.
- Irrottele granaattiomenansiemenet.
- Revi pak choit varsineen irti.
- Sekoita pak choin joukkoon rucolaa, marinoidut kurkut ja tomaatit sekä murentele joukkoon fetaa.
- Lisää granaattiomenansiemenet.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon.
- Lisää krutongit vasta tarjoiluvaiheessa.