Syötävän suloiselle orvkki-fetasalaatille tehdään peti Pehtoori-salaatista ja mintusta. Cashew-pähkinät ja herneet tuovat kivaa rakennetta.

Ainekset
1 ruukku tai pussi Järvikylän Pehtoorin salaattia
1/2 ruukku Järvikylän Iso Orvokkia
1/2 ruukku Järvikylän Minttua
½ kurkku
100 g pakasteherneitä
1 pkt aitoa fetajuustoa
1 dl cashewpähkinöitä
1 tl juoksevaa hunajaa
Ripaus suolaa

Sitruunainen kastike
3 rkl sitruunanmehua
1/2 dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl juoksevaa hunajaa
Mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. Sekoita kulhossa kastikeainekset.
  2. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla kevyesti. Varo polttamasta. Lisää pähkinöiden joukkoon lopuksi hunaja. Sekoita ja siirrä lautaselle jäähtymään. Lisää ripaus suolaa.
  3. Revi salaatti tarjoiluastiaan, revi joukkoon reilusti tuoretta minttua sekä reilusti orvokin lehtiä.
  4. Lisää pilkotut kurkut ja murennettu feta.
  5. Lisää sulatetut herneet ja paahdetut pähkinät.
  6. Koristele orvokeilla ja lisää päälle kastike.
image_printTulosta