Syötävän suloiselle orvkki-fetasalaatille tehdään peti Pehtoori-salaatista ja mintusta. Cashew-pähkinät ja herneet tuovat kivaa rakennetta.
Ainekset
1 ruukku tai pussi Järvikylän Pehtoorin salaattia
1/2 ruukku Järvikylän Iso Orvokkia
1/2 ruukku Järvikylän Minttua
½ kurkku
100 g pakasteherneitä
1 pkt aitoa fetajuustoa
1 dl cashewpähkinöitä
1 tl juoksevaa hunajaa
Ripaus suolaa
Sitruunainen kastike
3 rkl sitruunanmehua
1/2 dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl juoksevaa hunajaa
Mustapippuria myllystä
Valmistus
- Sekoita kulhossa kastikeainekset.
- Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla kevyesti. Varo polttamasta. Lisää pähkinöiden joukkoon lopuksi hunaja. Sekoita ja siirrä lautaselle jäähtymään. Lisää ripaus suolaa.
- Revi salaatti tarjoiluastiaan, revi joukkoon reilusti tuoretta minttua sekä reilusti orvokin lehtiä.
- Lisää pilkotut kurkut ja murennettu feta.
- Lisää sulatetut herneet ja paahdetut pähkinät.
- Koristele orvokeilla ja lisää päälle kastike.