Kuudelle
800 g karitsan paahtopaistia
marinadi:
½ ruukkua Järvikylä oreganoa
6 valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 kg perunoita
1 rkl oliiviöljyä
2 punasipulia
250 g kirsikkatomaatteja
200 g fetajuustoa
12 isoa vihreää oliivia
½ ruukkua Järvikylä oreganoa
Leikkaa karitsa reilun kokoisiksi kuutioiksi. Valmista marinadi. Hienonna oregano. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunasta kuori. Sekoita oregano, valkosipuli, sitruunan kuori ja mehu sekä oliiviöljy keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita karitsat kulhoon tai pussiin ja sekoita marinadi niiden joukkoon. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa.
Pese perunat huolellisesti. Voit kuoria ne halutessasi. Levitä perunat pellille ja sekoita öljy joukkoon. Paahda perunoita 200 asteessa 15 minuuttia.
Kuori ja lohko punasipulit. Lisää ne pellille yhdessä marinoitujen karitsakuutioiden ja kirsikkatomaattien kera. Nosta uunin lämpö 220 asteeseen ja paahda 10 minuuttia.
Lisää pellille feta isoina paloina sekä oliivit. Käännä uuni grillivastuksille ja paahda vielä 5-10 minuuttia, kunnes ruoka on kauniisti ruskistunut. Ripottele valmiin pellin päälle runsaasti hienonnettua oreganoa ja tarjoile raikkaan minttujogurtin kera.
Raikas minttujogurtti
½ dl Järvikylä minttua hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
2 dl turkkilaista jogurttia
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Hienonna minttu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita minttu ja valkosipuli turkkilaiseen jogurttiin, lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä hunaja. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi ennen tarjoilua.