Salvian hieno maku sopii mainiosti myös makeisiin paistoksiin ja leivonnaisiin. Erityisen hyvä makupari syntyy salviasta ja hapokkaasta, kotimaisesta omenasta. Herkullista rapeutta tämä omenahyve saa kaurakekseistä.
6–8 annosta
15 min + kypsennys 30 min
lakto-ovovegetaarinen
Ainekset:
6–7 kotimaista omenaa, hapokas lajike
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia
3 rkl voita
Crumble:
½ ruukkua Järvikylän Salviaa
12 kaurakeksiä (n. 80 g)
2 dl vehnäjauhoja
100 g voita huoneenlämpöisenä
¼ tl hienoa merisuolaa
¾ dl fariinisokeria
Lisäksi:
vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Valmistus
-
- Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi uunivuokaan. Ripottele fariinisokeri ja kaneli lohkoille ja laita voi nokareina päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Hienonna salvia kulhoon. Rouhi keksit veitsellä. Joukkoon saa jäädä isompiakin paloja. Lisää kaikki crumblen ainekset salvian kaveriksi kulhoon ja nypi murumaiseksi seokseksi.
- Nosta vuoka uunista ja ripottele crumble päälle. Jatka kypsentämistä 15–20 minuuttia tai kunnes paistos on pinnaltaan rapea ja kauniin ruskea.
- Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.