Salvian hieno maku sopii mainiosti myös makeisiin paistoksiin ja leivonnaisiin. Erityisen hyvä makupari syntyy salviasta ja hapokkaasta, kotimaisesta omenasta. Herkullista rapeutta tämä omenahyve saa kaurakekseistä.

6–8 annosta
15 min + kypsennys 30 min
lakto-ovovegetaarinen

Ainekset:
6–7 kotimaista omenaa, hapokas lajike
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia
3 rkl voita

Crumble:
½ ruukkua Järvikylän Salviaa
12 kaurakeksiä (n. 80 g)
2 dl vehnäjauhoja
100 g voita huoneenlämpöisenä
¼ tl hienoa merisuolaa
¾ dl fariinisokeria

Lisäksi:
vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

Valmistus

    1. Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi uunivuokaan. Ripottele fariinisokeri ja kaneli lohkoille ja laita voi nokareina päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
    2. Hienonna salvia kulhoon. Rouhi keksit veitsellä. Joukkoon saa jäädä isompiakin paloja. Lisää kaikki crumblen ainekset salvian kaveriksi kulhoon ja nypi murumaiseksi seokseksi.
    3. Nosta vuoka uunista ja ripottele crumble päälle. Jatka kypsentämistä 15–20 minuuttia tai kunnes paistos on pinnaltaan rapea ja kauniin ruskea.
    4. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.