Wasabirucolalla terästetty salaattisekoitus Järvikylän Voimakas sopii mainiosti aasialaisiin ruokiin, kuten helppoihin miso-sieninuudeleihin. Kuuman ruoan joukkoon se kannattaa käännellä juuri ennen tarjoamista.
Voit käyttää mitä tahansa nuudeleita, mutta erityisen paljon makua on vehnän ja tattarin sekoituksesta valmistetuissa soba-nuudeleissa.
4 annosta
20 min
200 g viljeltyjä sieniä, esim. siitake- tai herkkusieniä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl + 25 g voita
400 g nuudeleita
1 rkl misotahnaa
1 dl nuudelien keitinlientä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 pussi Järvikylän Voimakas-salaattisekoitusta
Valmistus:
- Puhdista ja leikkaa sienet sopiviksi suupaloiksi.
- Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Kippaa siemenet syrjään pannulta ja paista seuraavaksi sienet ruokalusikallisessa voita.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen noin 1 dl keitinvettä ja valuta nuudelit huolellisesti.
- Lisää misotahna ja keitinvesi pannulle sienien seuraksi ja sekoita voimakkaasti, jotta miso sulaa ja muodostaan kastikkeen keitinveden kanssa. Kaada nuudelit ja riisiviinietikka pannuun ja kääntele niin että maut tasoittuvat.
- Siirrä pannu syrjään liedeltä ja sekoita lopuksi joukkoon seesaminsiemenet ja salaattisekoitus. Tarjoa heti.