Järvikylän Minttumuffinit saavat ihanan raikkaan makunsa sekä tuoreesta mintusta että Marianne crush -rouheesta. Oikea mintunystävän unelmaherkku!
Tarjoa söpöt muffinit kahvin, teen tai makean kuohuviinin kanssa.
9 kpl
valmistusaika 30 minuuttia
Ainekset
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 dl Marianne crush -rouhetta
2 tl leivinjauhetta
75 g sulatettua voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä, jogurttia tai piimää
Kuorrutus
2 ruukkua Järvikylän Vahvaa Minttua tai
Järvikylän Minttua
1 dl kuohukermaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 24 %)
1 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon. Lisää rasvasula, kananmunat ja hapanmaitotuote. Sekoita hyvin. Annostele taikina muffinivuokiin, paista uunissa 200 asteessa 15–17 minuuttia.
- Irrota mintunlehdet, lisää kaksi kolmasosaa lehdistä kermaan ja pyöräytä seos pikasekoittajalla niin että mintunlehdet silppuuntuvat. Kaada seos kulhoon, lisää tuorejuusto, tomu- ja vaniljasokeri ja vatkaa seos kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Levitä kuorrutus haaleiksi jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele muffinit lopuilla mintunlehdillä.