Raikkaan yrttinen mausteöljy vartaille marinointiin. Käytä marinointiin tai sivele pihvejä tai vartaita kypsymisen aikana mausteöljyllä. Mausteöljy sopii myös grillikasvisten marinointiin.

Timjamin ja oreganon sijaan tai lisäksi voit käyttää muitakin yrttejä oman makusi mukaan, esimerkiksi meiramia, rakuunaa, basilikaa tai ruohosipulia. Testaamalla löydät omat suosikkiryttisi marinadiin ja se on myös hyvä keino välttää hävikkiä, jos yrttejä on jäänyt jostain yli.

Ainekset
2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
½ dl chilikastiketta
1 rkl hunajaa
½ ruukkua Järvikylän Timjamia
½ ruukkua Järvikylän Meiramia
½ ruukkua Järvikylän Oreganoa
¼ ruukkua Järvikylän Rakuunaa
4 valkosipulin kynttä viipaloituna
1 rkl soijakastiketta
1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. Sekoita marinadin ainekset mixerissä.
  2. Anna maun tasaantua puoli tuntia.
  3. Käytä marinointiin tai sivele pihvejä tai vartaita kypsymisen aikana mausteöljyllä. Mausteöljy sopii myös grillikasvisten marinointiin.

Marinadi riittää 1–1 ½ kilolle marinoitavia tuotteita.

image_printTulosta