10 annosta, 90 minuuttia

Pohja
150 g keksejä (esim. Bastone-kandisokerikeksejä tai kaurakeksejä)
50 g voita tai margariinia
½ dl fariinisokeria
1 tl Järvikylän rosmariinia hienonnettuna

Täyte
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 ¼ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
2 tl perunajauhoja
3 kananmunaa
1 ruukku Järvikylän Sitruunamelissaa tai Basilikaa

Laita pohjan ainekset leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä sileäksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, ø 23 cm. Painele pohjaseos vuokaan ja parin cm:n verran vuoan reunaan. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

Siirrä tuorejuusto, rahka, sokeri, sitruunan kuoriraaste- ja mehu, perunajauhot sekoituskulhoon. Erota kananmunan keltuaiset tuorejuustoseoksen joukkoon ja valkuaiset puhtaaseen sekoituskulhoon. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sen jälkeen tuorejuustoseoksen ainekset sileäksi.

Jätä muutama sitruunamelissan tai basilikan lehti kakun viimeistelyyn ja silppua loput lehdet. Pyöräytä yrttisilppu ja valkuaisvaahto tuorejuustoseoksen joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista uunissa 150 asteessa alatasolla 60–75 minuuttia. Jäähdytä ja siirrä kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.

Siivilöi kakulle hiukan tomusokeria ja viimeistele se sitruunamelissan tai basilikan lehdillä. Tarjoa hyvän kahvin, puolikuivan samppanjan tai makean kuohuviin kanssa.

image_printTulosta