Pellillä paistuva ja nopsaan kypsyvä makaronilaatikko piristyy tuoreella meiramilla. Lisäbonuksena pellillä syntyy maksimaalinen määrä rapsakkaa paistopintaa! Lapsiperheiden helppo arkiruoka täydentyy ihanaksi Järvikylän käyttövalmiilla salaattisekoituksilla ja Balsamico-basilikavinegretillä.

4 annosta
10 min + kypsennys 30 min

400 g makaronia
1 sipuli
½ ruukku Järvikylän Meiramia
400 g broilerin jauhelihaa
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 prk (250 g) juoksevaa sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)

Lisäksi:
½ ruukku Järvikylän Meiramia

1. Keitä makaronit napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Hienonna sipuli ja meirami.
3. Paista jauhelihaa öljyssä kuumalla pannulla pari minuuttia. Lisää sipuli, meirami ja mausteet. Jatka paistamista toiset pari minuuttia tai kunnes jauheliha on kauniin ruskeaa.
4. Sekoita maito ja kanamunat keskenään vispilällä.
5. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Valuta makaronit ja kaada pellille. Sekoita jauhelihaseos ja sulatejuusto makaronien joukkoon. Kaada munamaito päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia.
6. Hienonna loppu meirami makaronipellin päälle ennen tarjoilua.

Vinkki:
Jos haluat vähentää lihansyöntiä, korvaa broilerin jauheliha murumaisella kasviproteiinilla kuten Härkiksellä tai soijarouheella.

image_printTulosta