Viileään vuodenaikaan sopii täydellisesti lämpimään taittava salaatti. Raikkaan vihreän viimeistelyn tuo pirteän makuinen rucola suoraan pussista.

4–6 annosta
20 min + kypsennys 20 min
gluteeniton, lakto-ovo-vegetaarinen, munaton

300 g ruusukaaleja
n. 5 dl tummia, siemenettömiä viinirypäleitä
½ luomuappelsiinin kuori suikaleina
1/3 ruukkua Järvikylän Timjamia
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa

Appelsiinivinegretti:
½ dl appelsiinin mehua
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 dl öljyä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Lisäksi:
½ dl mantelilastuja paahdettuna
1 pussi Järvikylän Rucolaa
Koristeluun Järvikylän Isoa Neilikkaa

Valmistus:

  1. Poista ruusukaaleista kova kanta ja leikkaa ne puoliksi. Irrota viinirypäleet tertusta leivinpaperin päälle uunipellille ja lisää ruusukaalit joukkoon. Pese appelsiini kuumalla vedellä ja vuole kuorimaveitsellä ohuita suikaleita kuoresta. Irrota timjaminoksat ruukusta. Kääntele oliiviöljy, suola, timjami ja appelsiininkuoret ruusukaali-viinirypäleseoksen joukkoon. Paahda seosta 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
  2. Purista tarvittava määrä appelsiinimehua pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon muut vinegretin aineet.
  3. Paahda mantelilastuja n. 2 minuuttia kuumalla, kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta.
  4. Siirrä lämmin ruusukaali-viinirypäleseos pelliltä laakealle tarjoiluvadille ja kääntele rucola joukkoon. Ripottele mantelilastut ja lusikoi appelsiinivinegretti päälle. Viimeistele koristelemalla syötävillä neilikoilla.
image_printTulosta