4 annosta

Maissikeitto
4 esikeitettyä maissintähkää
1 rkl neitsytkookosöljyä tai öljyä
2 tl kurkumaa
1 tl kuminaa kevyesti rouhittuna
2 keskikokoista sipulia viipaloituna
1 kasvisliemikuutiota
6 valkosipulin kynttä murskattuna
8–10 dl vettä
½ –1 limen mehu
1 dl cashewpähkinöitä
cayennepippuria maun mukaan
merisuolaa tarvittaessa

Pinnalle
½ ruukkua Järvikylän Persiljaa tai Lehtipersiljaa

Korianteri-vehnänoraskerma
1 dl cashewpähkinöitä
½ limen mehu
1 ruukku Järvikylän Korianteria
½ ruukkua Järvikylän Vehnänorasta
1 dl vettä
1 rkl hunajaa
1 tl merisuolaa
halutessa ripaus cayennepippuria ja valkosipulin kynsi

Laita maissintähkä leikkuulaudalle pystyyn ja leikkaa maissinjyvät irti terävällä veitsellä ylhäältä alaspäin. Toimi loppujen tähkien kanssa samoin.

Kuumenna öljy isossa kattilassa, lisää mausteet ja anna kiehahtaa. Lisää sipuliviipaleet ja murennetut kasvisliemikuutiot, kypsennä noin 5 minuuttia, lisää valkosipuli.

Lisää maissijyvät ja pähkinät sipuliseoksen joukkoon, kypsennä 5 minuuttia ja lisää vesi. Keitä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes maissit ja sipulit ovat aivan pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä samettiseksi. Mausta.

Valmista korianteri-vehnänoraskerma laittamalla kaikki aineet tehosekoittimeen tai soseuttamalla ne sauvasekoittimella samettiseksi kermaksi. Tarjoile keiton kanssa.

Vinkki!
Voit käyttää kylmässä vedessä liotettuja cashewpähkinöitä.

image_printTulosta