4 annosta, 45 minuuttia

600 g kalafileetä (lohta tai valkoista kalafileetä tai sulatettua ja hyvin valutettua pakastekalafileetä)
suolaa

Salsa verde -kastike

1 ruukku Järvikylän Villirucolaa
1 ruukku Järvikylän Basilikaa
1 ruukku Järvikylän Minttua
1 ruukku Järvikylän Persiljaa
8 anjovista
½ prk (50/35 g) kaprista
2 rkl sinappia
1 sitruunan mehu
1 tl rouhittua mustapippuria
1–1 ½ dl oliiviöljyä

Pinnalle
korppujauhoja

Mausta kala kevyesti suolalla ja siirrä fileepalat uunivuokaan. Mittaa salsa verden aineet tehosekoittajaan ja pyöräytä ne sileäksi kastikkeeksi. Peitä kalan pinta kastikkeella ja ripottele päälle ohut kerros korppujauhoja.

Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kalapalojen paksuus vaikuttaa kypsymisajan pituuteen. Nauti perunoiden, pastan tai riisin ja raikkaan salaatin kanssa.

VINKKI!
Käytä jäljelle jäänyt kastike leivän päällä tai ruokien tai kastik- keiden mausteena. Salsa verde -kastike säilyy jääkaapissa noin viikon.

image_printTulosta