Kermainen ja silkkisen sileä juurisellerikeitto valmistuu helposti ja pistää pohtimaan, miksei sitä ole tehnyt jo aikaisemmin! Sopivan makea ja lempeä keitto saa vehreän vivahteen Järvikylän Kirvelistä, joka tuo kevyen raikkaan aniksen maun.

4 annosta | (gluteeniton)
45 min

500 g juuriselleriä
1 rkl oliiviöljyä
1 keltasipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, puolitettuna
8 dl kasvislientä (gluteenitonta)
2 dl kuohukermaa tai kasvipohjaista kermaa
50 g voita
suolaa
sitruunamehua
ripaus muskottipähkinää
½ ruukkua Järvikylän Kirveliä

Tarjoiluun:
ekstra-neitsytoliiviöljyä
ohuelti leikattua ja paahdettua patonkia

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi kiertoilma-asetuksella. Kuori ja kuutioi juuriselleri noin 3 cm kokoisiksi kuutioiksi. Pyörittele juurisellerikuutiot oliiviöljyssä ja kypsennä uunissa noin 40 min tai kunnes ne ovat kypsiä.
  2. Sammuta uuni ja lisää sipuli ja valkosipuli samalle uunipellille, ja kypsennä vielä noin 3–5 min, tai kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  3. Siirrä kypsä juuriselleri ja sipulit tehosekoittimen kannuun yhdessä kasvisliemen, kerman ja voin kanssa, ja soseuta tasaiseksi. Mausta keitto suolalla, sitruunamehulla ja muskottipähkinällä.
  4. Kaada keitto kattilaan ja kiehauta kuumaksi.
  5. Hienonna puolet kirvelistä ja sekoita keittoon juuri ennen tarjoilua. Nypi muutamia lehtiä myös koristeeksi.
  6. Tarjoile keitto oliiviöljyn, kirvelin ja rapean patongin kanssa.
image_printTulosta