Juhlapöydän herkkusalaatti syntyy Jävikylän Pehtoorin ja Ruustinnan salaateista. Se saa makua tuoreesta timjamista, vahvoista juustoista ja pähkinöistä. Makeat päärynät täydentävät makupalettia.
Ainekset
1 ruukku/pussi Pehtoorin salaattia
1 ruukku Ruustinnan salaattia
1/2 ruukkua Järvikylän Timjamia
2-3 päärynää
n. 170 g Aurajuustoa tai muuta vahvaa juustoa
Saksanpähkinää (kourallinen)
Granaattiomenan siemeniä
Balsamicosiirappia
Valmistus
- Revi tai leikkaa salaatit ja riivi timjamin lehdet. Pilko päärynät sopiviksi lohkoiksi. Leikkaa juusto annospaloiksi.
- Kokoa salaatit, timjami ja päärynälohkot lautasille salaatiksi. Nosta juustopalat annoksien päälle.
- Valuta balsamicosiirappia salaattiannosten päälle, ripottele granaatinomenan siemenet ja saksanpähkinät annoksen päälle.
- Koristele yrteillä.