Juhlapöydän herkkusalaatti syntyy Jävikylän Pehtoorin ja Ruustinnan salaateista. Se saa makua tuoreesta timjamista, vahvoista juustoista ja pähkinöistä. Makeat päärynät täydentävät makupalettia.

Ainekset

1 ruukku/pussi Pehtoorin salaattia
1 ruukku Ruustinnan salaattia
1/2 ruukkua Järvikylän Timjamia
2-3 päärynää
n. 170 g Aurajuustoa tai muuta vahvaa juustoa
Saksanpähkinää (kourallinen)
Granaattiomenan siemeniä
Balsamicosiirappia

Valmistus

  1. Revi tai leikkaa salaatit ja riivi timjamin lehdet. Pilko päärynät sopiviksi lohkoiksi. Leikkaa juusto annospaloiksi.
  2. Kokoa salaatit, timjami ja päärynälohkot lautasille salaatiksi. Nosta juustopalat annoksien päälle.
  3. Valuta balsamicosiirappia salaattiannosten päälle, ripottele granaatinomenan siemenet ja saksanpähkinät annoksen päälle.
  4. Koristele yrteillä.
image_printTulosta