Jouluinen mantelikuorrutettu kuha saa hurmaavan aromin ranskalaisesta rakuunasta. Kermainen valkokastike ja rapea manteli tekevät tästä kala-annoksesta juhlapöydän tähden. Resepti yhteistyössä Fredman, Hätälä & Järvikylä.

Ainekset
4 kpl nahatonta, ruodotonta Hälätä kuhafileetä
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita
2,5 dl maitoa
1/4 tl muskottipähkinää
1 pss mantelirouhetta
3 rkl korppujauhoja
100 g Gruyère-juustoa
2 tl Järvikylä Ranskalainen rakuuna, hienonnettuna
Suolaa

Lisäksi Fredman Leivinpaperia

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Mausta kuhafileet molemmin puolin suolalla.
  2. Sulata voi kattilassa ja lämmitä maito mikrossa. Lisää sulan voin joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä keskilämmöllä noin 2 minuuttia jatkuvasti vispilällä vatkaten. Sekoita joukkoon lämmin maito ja keitä koko ajan vispilällä vatkaten noin 3 minuuttia, mausta suolalla. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ja raasta sillä välin gruyère-juusto raastimella.
  3. Sekoita raastettu juusto, mantelirouhe ja korppujauho keskenään. Asettele kuhafileet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Valele fileet valkokastikeella ja ripottele pintaan juusto-manteliseos.
  4. Paista uunissa 10 minuuttia ja nosta pois uunista. Nosta uunin lämpö 230-asteeseen ja aseta grillivastus päälle. Paahda kuorrute uunissa kullanruskeaksi (noin 3 minuuttia). Anna kalojen vetäytyä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
image_printTulosta