Arkenakin ehtii nakata lohen vuokaan yhdessä Pak choin kanssa. Puolessa tunnissa japanihenkinen ateria onkin jo pöydässä! Pak choi tuo annokseen rapeutta, soijan, inkiväärin ja limen maut täydentävät kokonaisuuden.
4 annosta
25 min (valmistelu 10 min + grillaus 10 – 15 min)
helppo
kasvisruokavalio
vegaaninen ruokavalio
laktoositon
maidoton
munaton
gluteeniton
Ainekset
700 g lohta
1 pussi Järvikylän Pak Choita (n. 200 g)
2 dl siitakesieniä tai esimerkiksi suppilovahveroita
6 valkosipulinkynttä
½ dl soijakastiketta
½ dl miriniä tai 2 rkl fariinisokeria ja 2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamöljyä
1 tl hunajaa
2 tl raastettua inkivääriä
1 punainen chili
2 limeä
seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
Tuoretta mangoa, Järvikylän Korianteria ja villiriisiä.
VALMISTUS
- Leikkaa lohifileeseen viiltoja. Nosta lohifile vuoan pohjalle.
- Leikkaa Pak Choit varren tyvestä irti ja asettele uunivuokaan. Laita vuoan pohjalle sienet.
- Murskaa valkosipulinkynnet kuorineen veitsen lattealla sivulla ja lisää vuokaan.
- Sekoita soijakastike, mirin, seesamöljy, hunaja ja inkivääri keskenään. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Sekoita kastikkeen joukkoon.
- Kaada kastike lohen ja kasvisten päälle.
- Leikkaa uunivuokaan mukaan limelohkot ja ripottele seesaminsiemeniä päälle.
- Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Purista limeistä mehua lohen päälle.
- Tarjoa mangon, Korianterin ja villiriisin kanssa.