Gluteeniton

8 annosta

150 g gluteenittomia kaurakeksejä
½ dl ruokokidesokeria
60 g voita sulatettuna

Täyte
1 ½ liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia Original)
1 prk (397 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
1 luomusitruunan kuoriraaste ja -mehu
1 ruukku Järvikylän minttua

Pinnalle
3 dl mansikoita
1 tl juoksevaa hunajaa tai vaaleaa luomusiirappia
Järvikylän mintun lehtiä

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 15 cm, laidan korkeus 6,5 cm). Jos käytössäsi on reunakalvoa kietaise se sisäpuolelle vuoan reunaa kiertämään. (Reunakalvon ts. reunanauhan ansiosta kakku irtoaa vuoasta helposti ja reunasta tulee sileä ja siisti.)

Murskaa keksit. Sulata rasva kattilassa. Sekoita keksimurut ja ruokokidesokeri rasvasulaan. Levitä noin 1/3 muruseosta leivinpaperin päälle vuokaan, painele tasaiseksi.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenne tilkka sitruunamehua kiehuvaksi ja sulata valutetut, hyvin puristetut liivatelehdet mehuun. Lisää loput sitruunamehusta joukkoon.

Vatkaa tuorejuuston rakenne sileäksi. Lisää kondensoitu maito, sitruunan kuoriraaste ja -mehuliivateseos sekä ¾ mintun lehdistä silputtuina. Sekoita hyvin. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle vuokaan. Levitä kerros muruseosta täytteen päälle ja kaada loput täytteestä vuokaan. Ripottele loput muruseoksesta täytteen päälle reunaa kiertämään.

Siirrä kakku pakastimeen, jäädytä 5 tunnista seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, poista reunakalvo ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Viimeistele pinta pilkotuilla mansikoilla, mintunlehdillä ja hunaja- tai siirappiraidoilla.

Kakku on parhaimmillaan noin 30 minuuttia pakastimesta ottamisen jälkeen. Täytteeseen lisätyn liivatelehden ansiosta kakku säilyy hyvin muodossaan kahvipöydässä pitempäänkin.

Tarjoa kahvin tai makean kuohuviinin kanssa.

image_printTulosta