Itämainen lohi -annos tehdään suoraan tarjoilulautasille ja tarjotaan alkuruokana. Makua tuovat tuore korianteri, inkivääri ja chili.
4 annosta
Ainekset
1 levy nuudelia
vettä
suolaa
1/2–1 ruukkua Järvikylän Torpparin Trio- tai
Järvikylän Pehtoorin salaattia
1 pkt (150 g) kylmäsavulohta
1 limen mehu
1 punasipuli
6 cm:n pala inkivääriä
1 punainen chili
1 vihreä chili
1/4 dl sokeria
1 rkl öljyä
1 ruukku Järvikylän Korianteria
Valmistus
- Kiehauta nuudelilevy suolalla maustetussa vedessä. Valuta, lorauta tilkka öljyä nuudeleille ja jäähdytä.
- Laita salaatinlehdet alkuruokalautasille tai laseihin, kieputtele nuudelit salaatinlehdille ja aseta suikaloidut lohiviipaleet päälle. Purista limen mehu annoksiin.
- Suikaloi kuoritut punasipulipuolikkaat, kuorittu inkivääri ja siemenettömäksi puhdistetut chilit ohuiksi tikuiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää sokeri ja anna sen sulaa ja hiukan ruskistua, älä polta. Karamellisoi sipuli-, inkivääri- ja chilitikut pannussa. Jäähdytä hetki ja nosta keoksi lohiannosten päälle.
- Revi korianterin lehtiä annoksiin.