Basilika ja rucola maustavat rosollista tutut juurekset herkulliseksi joulunajan salaatiksi, joka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

4–6 annosta
20 min + keittäminen 15 min + kypsennys 20 min
gluteeniton, lakto-ovo-vegetaarinen, munaton

4 porkkanaa
3 esikeitettyä punajuurta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa

Kastike:
2 rkl Järvikylän Basilikaa hienonnettuna
2 rkl kapriksia
2 dl ranskankermaa
2 tl kaprispurkin lientä

Lisäksi:
1 pussi Järvikylän Rucolaa
½ tl mustapippuria

Valmistus:

  1. Kuori porkkanat ja keitä niitä noin 15 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kaada vesi pois ja anna porkkanoiden jäähtyä hetki.
  2. Leikkaa porkkanat ja punajuuret noin 1×1 cm kuutioiksi leivinpaperin päälle pellille. Hienonna valkosipulinkynnet. Kääntele valkosipuli, öljy ja suola juureskuutioiden joukkoon. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
  3. Hienonna basilika ja kaprikset, ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta kastike lorauksella kaprispurkin lientä.
  4. Kääntele noin puolet kastikkeesta sekä pussillinen rucolaa juuresten joukkoon. Rouhi mustapippuria päälle. Tarjoa loppu kastike erikseen.
image_printTulosta