Italialainen uunimunakas eli frittata raikastuu salaatilla ja basilikavinegretillä. Helppoa munakasta valmistuu uunissa kerralla isompi satsi arkiruoaksi lounaaksi tai viikonlopun herkkuaamiaiselle. Miten on, olisiko sunnuntaibrunssin aika?
4 annosta
15 min + kypsennys 30 min
2 palloa bufala mozzarellaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
5 kananmunaa
200 g kermaviiliä
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ ruukku Järvikylän basilikaa
1 dl mozzarellaraastetta
Basilikavinegretti:
½ ruukku Järvikylän basilikaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
Lisäksi:
1 rkl voita tai margariinia vuoan voiteluun
2 pussia Järvikylän Maukas-salaattisekoitusta
Voitele uunivuoka. Valuta mozzarella ja revi se vuokaan. Huuhtaise ja puolita kirsikkatomaatit ja lisää vuokaan mozzarellan kanssa.
Sekoita munat, kermaviili ja mausteet tasaiseksi seokseksi. Hienonna basilika, lisää munakasmassaan ja kaada se vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia.
Mittaa kaikki basilikavinegretin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
Tyhjennä salaattipussit toiseen kulhoon ja kääntele noin puolet basilikavinegretistä joukkoon (tarjoa loppu vinegretti erikseen). Nosta salaatti lämpimän frittatan päälle. Tarjoa heti.