Flatbreadin idea on sama kuin pizzassa, mutta ero on siinä, että pohja kypsennetään etukäteen ja päälle kasatut asiat voivat olla mitä vain. Testaa resepti tai tee ihan omanlainen versio.

4 annosta
60 min (valmistelu ja paistaminen)
helppo

Ainekset

Pohja
500 g jauhoja
1 pss kuivahiivaa
3 dl vettä
2 tl suolaa
2-3 rkl oliiviöljyä

Päällinen
1-2 mozzarellaa
4 siivua ilmakuivattua kinkkua
3-4 rkl pecorinoa romanoa tai parmesaania
1 ras kirsikkatomaatteja puolitettuina
oliiviöljyä
mustapippuria
Järvikylän Basilikaa
Järvikylän Villirucolaa tai
Järvikylän Rucolaa

Valmistus

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
  2. Lisää veden joukkoon suola.
  3. Sekoita keskenään jauhot ja hiiva ja lisää veden joukkoon.
  4. Vaivaa taikinaa käsin/koneella noin 6-7 min, lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä toiset 6-7 min.
  5. Anna taikinan levätä vaivauksen jälkeen noin 30 min.
  6. Muotoile kohonnut taikina sämpylöiksi ja anna kohota.
  7. Kun taikina on kohonnut, kauli ohuiksi, anna kohota vielä hetki.
  8. Paista letut kuivalla paistinpannulla kypsiksi.
  9. Mausta valkosipulivoilla ja täytä kypsä leipä esimerkiksi mozzarellalla, ilmakuivattulla kinkkulla sekä rucolalla ja basilikalla.
image_printTulosta