Flatbreadin idea on sama kuin pizzassa, mutta ero on siinä, että pohja kypsennetään etukäteen ja päälle kasatut asiat voivat olla mitä vain. Testaa resepti tai tee ihan omanlainen versio.
4 annosta
60 min (valmistelu ja paistaminen)
helppo
Ainekset
Pohja
500 g jauhoja
1 pss kuivahiivaa
3 dl vettä
2 tl suolaa
2-3 rkl oliiviöljyä
Päällinen
1-2 mozzarellaa
4 siivua ilmakuivattua kinkkua
3-4 rkl pecorinoa romanoa tai parmesaania
1 ras kirsikkatomaatteja puolitettuina
oliiviöljyä
mustapippuria
Järvikylän Basilikaa
Järvikylän Villirucolaa tai
Järvikylän Rucolaa
Valmistus
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
- Lisää veden joukkoon suola.
- Sekoita keskenään jauhot ja hiiva ja lisää veden joukkoon.
- Vaivaa taikinaa käsin/koneella noin 6-7 min, lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä toiset 6-7 min.
- Anna taikinan levätä vaivauksen jälkeen noin 30 min.
- Muotoile kohonnut taikina sämpylöiksi ja anna kohota.
- Kun taikina on kohonnut, kauli ohuiksi, anna kohota vielä hetki.
- Paista letut kuivalla paistinpannulla kypsiksi.
- Mausta valkosipulivoilla ja täytä kypsä leipä esimerkiksi mozzarellalla, ilmakuivattulla kinkkulla sekä rucolalla ja basilikalla.