Tämä ravitseva herkkukulho tuo väriä päivään ja on takuuvarma piristäjä lounaalla.
Kahdelle
800 g kypsiä kikherneitä (purkista)
2 rkl oliiviöljyä
½ tl merisuolaa
paketti kiinteää tofua
2 rkl tamari-soijakastiketta
2 rkl sriracha-kastiketta
2 tl valkosipulijauhetta
5 dl kypsennettyä riisiä tai quinoaa makusi mukaan
2 avokadoa
puolikas mango kuutioituna
pikkelöityä punasipulia
hapankaalta
4 retiisiä
¼ kurkkua
4 rkl hampun siemeniä
tuoretta Järvikylän minttua
limeä
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Suojaa kaksi uuninpeltiä leivinpapereilla. Valmistele kikherneet ja tofut ja paista samaan aikaan. Keitä paiston aikana riisi tai quinoa.
Kikherneet: Kaada ylimääräinen neste pois kikherneistä ja kuivaa ne kevyesti esimerkiksi talouspaperilla ja irrota kuoret, jotka lähtevät irti kuivatessa. Kaada kikherneet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lisää päälle öljy ja suola ja sekoita niin, että kaikki kikherneet maustuvat. Paista 30 minuuttia käännellen paistoajan puolivälissä. Tarjoa ja nauti lämpimänä.
Tofu: Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi ja kaada kulhoon. Lisää sekaan soijakastike, sriracha ja mausteet. Sekoita hyvin. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes tofukuutiot ovat kultaisia ja rapeita.
KASTIKE:
4 rkl vaaleaa tahinia
3 rkl kauramaitoa tai riisimaitoa
puolikkaan sitruunan mehut
1 tl kotimaista luomuhunajaa
1 tl sriracha
1 valkosipulin kynsi murskattuna
½ tl sinappia
hyppysellinen merisuolaa
Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa tasaiseksi. Tarjoa poke-kulhon kera.
Resepti & kuva: VANELJA