4:lle
Pak choi maistuu mainiolta myös ihan raakana sellaisenaan käytettynä. Siitä saat ihan uutta makua tuttuihinkin salaatteihin. Vaikka pak choi onkin kotoisin Aasiasta, niin soveltuu se erinomaisesti tutumpienkin raaka-aineiden kanssa, kuten tässä salaatissa fetan, tomaatin, kurkun ja granaattiomenansiementen kanssa. Krutongit tuovat vielä kivaa purutuntumaa, mutta eivät ole pakollisia.
Pak choi-fetasalaatti
1-2 pussia pak choita
pari isoa kourallista rucolaa
125 g kirsikkatomaatteja
¼ granaattiomenan siemenet
150 g fetajuustoa
Marinoidut kurkut
½ kurkku
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
Krutongit
Muutama siivu kuivahtanutta leipää
3 rkl rypsiöljyä
oreganoa mausteeksi
Kastike
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicokastiketta
2 tl chilihiutaleita
Aloita marinoimalla kurkut. Siivuta kurkusta juustohöylällä pituussuunnassa siivuja. Mittaa muuta ainekset kurkkusiivujen joukkoon. Lisää vielä aavistus vettä, niin että kurkut melkein peittyvät. Sekoita kunnolla ja jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi tai yön yli.
Krutonkeja varten leikkaa kuivasta leivästä paloja. Kuumenna pannulla rypsiöljy ja lisää leivänpalat ja oreganoa. Kääntele niitä pannulla, kunnes leipäpalat rapeutuvat. Nosta sivuun.
Halkaise kirsikkatomaatit. Irrottele granaattiomenansiemenet.
Revi pak choit varsineen irti. Sekoita pak choin joukkoon rucolaa, marinoidut kurkut ja tomaatit sekä murentele joukkoon fetaa. Lisää granaattiomenansiemenet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Lisää krutongit vasta tarjoiluvaiheessa.