Hurmaava orvokki on nyt isossa ruukussa. Syötävällä orvokilla koristelet niin leivonnaiset, kakut, kiisselit, kuin juomatkin. Orvokkia voit käyttää lehtineen myös salaatin lisukkeena tai koristamaan maukkaat pikkusyötävät.
Orvokki on istutettu suurempaan ruukkuun, jonka ansiosta se sopii erinomaisesti niin tuliaiseksi kuin tuomaan hyvää oloa omaan keittiöön. Säilytä orvokkia huoneenlämmössä, jotta se jatkaa kukkimista ja kasvuaan myös kotona.
Orvokin hoito-ohje: Anna orvokille kotona hieman vettä. Orvokki ei pahastu siitäkään jos se välillä pääsee kuivahtamaan, välillä kuivana käynti jopa tekee hyvää tuotteelle. Eli kastele kevyesti. Voit kasteluveden mukana lisätä myös ravinnetta tuotteelle. Jotta orvokki jatkaa kasvuaan, kukkia olisi hyvä nyppiä välillä. Nyppiminen estää siemenkotien muodostumisen (siemenkodat aiheuttavat kasvun tyssäämisen). Orvokin on hyvä saada riittävästi valoa, apua on myös kasvilampuista Suomen pimeimpiin ajanjaksoihin. Orvokin voi luonnolliseen kasvuaikaan (kevät ja kesä) myös leikata matalaksi kokonaan, sillä se lähtee hyvin kasvattamaan uutta vartta ja satoa tyvestä.
Vinkki: orvokit kestävät pidempään prässättyinä
Perinteinen tapa
Laita puhdas talouspaperin pala paksun kirjan väliin ja levitä orvokit paperille. Lisää toinen talouspaperin pala päälle ja sulje kirja. Nosta painoksi vielä muutama paksu kirja ja anna kukkien kuivua 2–3 vuorokautta.
Orvokkien pikaprässäys mikrossa
Tarvitset: 2 kaakelilaattaa, talouspaperia ja leivinpaperia
1. Aseta kaakeli sileä puoli ylöspäin. Lisää päälle pari kerrosta talouspaperia ja kerros leivinpaperia. Asettele päälle orvokit.
2. Peitä orvokit leivinpaperipalalla ja talouspaperikerroksilla. Nosta kaakeli painoksi sileä puoli alaspäin.
3. Laita mikroon minuutiksi täydellä teholla.