Herneenverso
Herneenverso tuo mieleen kesän ja suoraan palosta riivityt tuoreet herneet. Verso on rapsakka, maku hernemäinen ja makea. Herneenversot kasvatetaankin sokeriherneistä.
Herneenversojen käyttö
Vaaleanvihreät versot koristavat ja maustavat miltei mitä vain ruokia. Samalla ne tarjoavat runsaasti vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita ja jopa proteiinia.
Salaatit: Lisää herneenversoja lähes salaattiin kuin salaattiin, myös valmiisiin Järvikylän salaattisekoituksiin.
Aasialaiset ruoat: Käytä versoja vihannes-riisipaperirulliin tai lisää kypsennyksen loppuvaiheessa wokkiruokiin. Voit myös wokata herneenversoista ja valkosipulista maukkaan lisään vaikkapa riisin ja kanan kumppaniksi.
Voileivät: Herneenversoilla saat mehevyyttä täytettyjen leipien väliin.
Katso vihreät hävikkivinkit.
Herneenverso-reseptit
Kasvatettu paperiruukussa Joroisissa. Kierrätä juuripaakku biojätteenä ja kääre muovina. Kuljetuslaatikkomme ovat kartonkisia.
Säilytys
- Säilytä herneenversot jääkaapin vihanneslokerossa tuotepakkauksessaan, jotta ne pysyvät rapeina ja mehevinä.
- Voit myös leikata versot poikki, huuhdella ja säilyttää ne ilmavasti, kannellisessa rasiassa muutamia päiviä. Jos versot pääsevät kuivumaan ja nuupahtavat, laita ne puoleksi tunniksi viileään veteen vettä imemään.
- Laita taimipotti vesilasiin ja lisää kevyesti vettä pohjalle. Kun versot ovat imeneet veden, lisää vettä pohjalle taas maltillisesti. Taimipotti ja sen juuret eivät saa kuitenkaan koko ajan seistä vedessä.
Jäikö herneenversoja yli?
Herneenversot ovat parhaimmillaan tuoreena. Hyödynnä ylimääräiset versot vihersmoothiessa esimerkiksi pinaatin, mintun ja banaanin kera. Voit myös leikata versot kasvissosekeittoon, mutta lisää ne vasta kypsennyksen loppuvaiheessa ja aja keitto sitten sauvasekoittimella hienoksi.