Tietoa meistä

Karl Grotenfelt, vuodesta 1647 samalle suvulle kuuluneen Järvikylän kartanon 10. isäntä, perusti Famifarm Oy:n 1987. Ensimmäinen kasvihuone rakennettiin navetan vintille.

Tänä päivänä kasvihuoneet toimivat sulassa sovussa tilan muun maataloustoiminnan kanssa: Kallen unelma sukutilan ja sen ympäröivän maaseudun elävöittämisestä on toteutunut. Järvikylän tuotteiden parissa työskentelee kaikkiaan 110 henkeä Järvikylän kartanossa Joroisissa. Myös molemmat sisarukset Albert ja Caroline ovat aktiivisesti mukana yrityksen toiminnassa, joka on kerännyt myös kiitosta ja tunnustuksia: Famifarm on saanut mm. Euroopan komission alaisuudessa toimivan Euroopan maanomistajien liiton (ELO) palkinnon. Maaseudun Työnantajaliitto antoi Famifarmille tunnustusta Vuoden Työnantajana vuonna 2015. Famifarm sai kiitosta laadukkaasta työnantajatoiminnastaan.

Vuonna 2016 Lontoon pörssin omistajayritys LSEG valitsin Famifarmin tuhannen inspiroivimman eurooppalaisen yrityksen listalle sillä perusteella, että Famifarm on avainasemassa talouskasvun siivittämisessä ja työpaikkojen luomisessa.

 

BV_Certification_ISO9001   LK_FIN_pysty    

Järvikylä-tuotemerkillä myytävät salaatit ja yrtit kertovat omalla tavallaan meidän tilan tarinaa. Ne ovat kasvatettu sukutilallamme laadulla, huolella ja rakkaudella. Varmistaaksemme korkean laadun toimintamme jokaisessa vaiheessa, olemme sitoutuneet noudattamaan Bureau Veritaksen myöntämää ISO 9001:2015 laatustandardia, Kauppapuutarhaliiton myöntämää Laatutarha-ohjeistoa sekä Puutahaliiton myöntämää IP Kasvikset Perussertifiointia. Laatutarha-ohjeisto on suomalaisen puutarhatuotannon yhteinen ohjeisto, jonka tehtävänä on varmistaa puutarhatuotteiden turvallisuus, tuotannon mahdollisimman vähäinen ympäristökuormitus ja työntekijöiden hyvät työolot. IP Kasvikset Perussertifioinnissa keskitytään tuoteturvallisuuden varmistamiseen.

Järvikylä tarjoaa suomalaisille suomalaisia, puhtaita ja ympäri vuoden tuoreena saatavilla olevia ruukkusalaatteja- ja yrttejä. Vuosien saatossa valikoima on laajentunut ja pyrimme tänäkin päivänä tuomaan markkinoille vähintään yhden uutuuden vuodessa.

PYR_GREEN_200px

Järvikylä on osa pakkausten tuottajavastuuta valvovaa Rinkiä, johon kuuluvat yritykset ovat sitoutuneet järjestämään pakkausjätteidensä keräyksen ja kierrätyksen kokonaisuudessaan Suomessa sekä vastaamaan siitä aiheutuvista kustannuksista. Tuottajavastuujärjestelmän ansiosta vain pieni osa Järvikylän käyttämien pakkausten kokonaiskäytöstä jää hyödyntämättä.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Famifarm Oy Vastuullisuusraportti 2016 (PDF)