Potatissallad med wasabirucola

10 portioner, tillredningstid

1 kg nypotatis
1 kruka Järvikylä Dill
vatten
salt
1 dl soltorkade tomater
6 st kronärtskocka i olja
1 rödlök

Dressing
2 msk senap
2 msk socker
¾ tsk salt
¾ dl olja
¼ dl vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor, krossade

Garnering
2 krukor Järvikylä Wasabirucola

Börja med dressingen. Använd de soltorkade tomaternas och kronärtskockornas konserveringsolja. Blanda ihop dressingens ingredienser och låt den dra.

Klipp eller plocka dillkvistarna från skaften. Tvätta potatisen väl och koka i saltat vatten med dillskaften. Häll bort vattnet ur kastrullen, avlägsna dillskaften och låt potatisen svalna 15 minuter.

Skala och skiva rödlök, strimla soltorkade tomater, skär kronärtskockan i klyftor och finklipp dillkvistarna.

Skiva potatisen. Häll potatis och skurna grönsaker samt dressingen i en skål. Täck skålen och låt salladen dra några timmar eller över natten i kylskåp.

Finhacka ena wasabirucolakrukan och blanda lätt ner ned i salladen. Häll över salladen i serveringsskål. Garnera salladen med den andra krukan wasabirucola.

Servera med grillmat eller i byffé.




TILLBAKA