Sallat

Den första kruksallaten på Järvikylä skördades i växthuset på ladugårdsvinden år 1987. Sedan dess har de finländska matborden fått ett stadigt ökande grönt inslag och under årens lopp har Järvikyläs sortiment kommit att omfatta 21 olika sorter av sallat. Varje sallatskruka packas för hand och rengörs så att du alltid får den färsk och ren. Alla våra produkter odlas med ekologiska metoder. Detaljinformation om våra produktionsmetoder får du här.

Olika sallatssorter ger dig variation med olika smak, struktur och färg. Vårt urval omfattar mjukbladig sallat, krispig, litet söt och fyllig samt sallatssorter med lite beskhet i smaken. Vår sallat säljs i kruka eller påse. Det är enkelt att plocka några blad ifrån krukan och förvara krukan i kylskåpet till nästa gång. Krukan lämpar sig utmärkt för ett mindre hushåll och mindre konsumtion. Fördelen med sallat i påse är att den är så enkel att hantera, men å andra sidan håller en öppnad påse inte lika länge som en kruksallati kruka. Därför lönar det sig att använda påssallaten med en gång.

Den nya produktfamiljen Herrgård togs fram inför företagets 25-årsjubileum. Herrgårds-produktfamiljen består av förstklassiga sallatssorter med gårdens historia tryckt på påsen. Sallaterna har funnit vägen till finländarnas hjärta och kök och är våra populäraste sallater.