Produktion

Järvikyläs örter och sallat odlas på Järvikylä gård i Jorois. Vårt planteringsteam planterar dagligen cirka 70 000 plantor. Beroende på produkt och årstid tar det 3-7 veckor från plantering till skörd. Under växtperioden får plantorna ljus antingen från solen eller, under den mörkaste årstiden, artificiell belysning. Växterna odlas hydroponiskt, det vill säga att de får sin näring via rötterna ur en näringslösning. Näringen är mineralbaserad. Odlingen sker i ett slutet system, vilket innebär att bevattningsvattnet cirkulerar i bevattningsrännorna och att inga näringsämnen kommer ut i den omgivande miljön. Efter plantskedet bevattnas växterna inte alls ovanifrån och hålls därför rena. Alla våra örter och sallatssorter kommer alltså till konsumenten klara att användas och behöver inte sköljas. I växthusen använder vi biologiska metoder för att motverka skadeinsekter. Detta innebär i praktiken ett eget, effektivt ekosystem i växthuset.



Kaikki tuotteet pakataan käsin, yksi kerrallaan. Pussitetut tuotteet asetetaan alustoihin, jotta ne pysyvät muodossaan ja pystyssä kauppaan asti. Ennen kasvihuoneeltaan lähtemistään kasvit, basilikoita ja sitruunamelissaa lukuun ottamatta, jäähdytetään nopeasti vakuumikylmiössä +3-asteisiksi. Tämä toimenpide hidastaa kasvin elintoimintoja ja minimoi sekä haihduttamisen että ravinteiden kulutuksen. Tämä antaa tuotteille todistetusti lisää myyntiaikaa. Myös kosteus ja elinvoimaisuus säilyvät näin tuotteissa mahdollisimman pitkään. Famifarm on ainoa suomalainen kasvihuoneyritys, joka käyttää alustoja ja vakuumia parantaakseen ja pidentääkseen tuotteidensa laatua ja elinikää.

Sopimuskuljetusyritykset toimittavat tuotteet asiakkaalle vuorokauden sisällä sadonkorjuusta. Asiakkaitamme ovat kaikki suuret vähittäiskauppaketjut Suomessa sekä useat elintarviketukut. Laajimmat valikoimat löydät Stockmanneista, K-Citymarketeista ja K-Supermarketeista. Yrtit säilyttävät tuoreutensa monta päivää. Jos haluat varmistaa yrttien säilymisen vielä kotonakin, kannattaa kaupassa kiinnittää huomiota yrttien tuoreuteen. Vinkkejä tuoreuden arviointiin saat lisää täältä.