-, Kala ja äyriäiset-Sitruunaminttu-pekoni-lohi

Sitruunaminttu-pekoni-lohi

6–8 annosta

1–1,5 kg lohifileetä
noin 1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl rouhittua valko- tai mustapippuria
1 ruukku Järvikylän Sitruunaminttua
1 pkt (150 g) pekonia

Ripottele suola, sokeri ja pippuri lohifileen pintaan, anna maustua 15 minuuttia.

Siirrä lohifilee halsteriin, nahkapuoli alle ja leikkaa sitruunamintun oksia lohifileelle, jätä pari vartta koristeluun. Peitä lohifilee pekonisiivuilla, työnnä pekoniviipaleiden päät lohifileen nahkapuolen alle ja laita halsteri kiinni. Grillaa tai kypsennä avotulella noin 5–6 minuuttia per puoli, välillä käännellen. Kypsennysaika riippuu lohifileen paksuudesta.

Viimeistele rapeapintainen lohi Järvikylän Sitruunamintun lehdillä ja nauti salaatin tai paahdettujen kasvisten kanssa.

Vinkki!

Voit kypsentää lohifileen myös uunin grillitoiminolla tai perinteisesti uunissa.

2019-06-12T07:51:43+00:00Pääruoat, Kala ja äyriäiset|

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Uusimmat sisällöt