Timjamimarinadi sopii erityisen hyvin naudanlihalle, niin pihveille, paistille kuin jauhelihallekin. Toimii hienosti myös maustamattomien kasviproteiinivalmisteiden kanssa.
(riittää 500-700 g:lle naudanlihaa)
Ainekset
½ ruukkua Järvikylän Timjamia
4–6 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 pieni omena
1 tl suolaa
1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
¼ dl hunaja-omenaviinietikkaa
1 dl öljyä
Valmistus
- Silppua timjami. Paahda kuoritut valkosipulin kynnet, pilkottu chili ja omena paistinpannussa keskilämmöllä sekoitellen kunnes pinta karamellisoituu.
- Murskaa paahtuneet valkosipulin kynnet veitsen lappeepuolella leikkuulaudan päällä yhdessä suolan kanssa.
- Laita kaikki marinadin aineet kulhoon ja sekoita hyvin.
Marinoi ja mausta naudanpihvejä, naudan paistia, jauhelihaa tai maustamattomia kasviproteiinivalmisteita.
Maustumisaika parista tunnista seuraavan päivään.
Kypsennä marinoidut tuotteet paistinpannussa tai uunissa.