Raikkaan yrttisen juoman resepti vaikka kesän juhliin. Neiti kesäheinän kannu sisältää basilikaa, minttua ja sitruunamelissaa.

Ainekset

1⁄2 ruukkua Järvikylän Minttua tai
Järvikylän Vahvaa minttua
1⁄2 ruukkua Järvikylän Basilikaa tai
Järvikylän Thaibasilikaa
1⁄2 ruukkua Järvikylän Sitruunamelissaa
1⁄2 dl tuorepuristettua sitruunamehua
1⁄2 dl tuorepuristettua inkiväärimehua
1⁄2 dl juoksevaa hunajaa
noin 1 l kylmää vettä
Koristeluun Järvikylän syötäviä orvokkeja

Valmistus

  1. Silppua yrtit kulhoon, lisää mehut, hunaja ja vesi.
  2. Sekoita hyvin. Anna maustua 12–24 tuntia viileässä.
  3. Siivilöi juoma kannuun ja maista. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Koristele ennen tarjoilua syötävillä orvokeilla tai orvokki-/yrttijääpaloilla. Kippis!

VINKKI! Ota yrttisilppu siivilästä ja käytä smoothieen.
Istuta loput yrtistä kasvimaalle tai ruukkuun.

image_printTulosta