Raikkaan yrttisen juoman resepti vaikka kesän juhliin. Neiti kesäheinän kannu sisältää basilikaa, minttua ja sitruunamelissaa.
Ainekset
1⁄2 ruukkua Järvikylän Minttua tai
Järvikylän Vahvaa minttua
1⁄2 ruukkua Järvikylän Basilikaa tai
Järvikylän Thaibasilikaa
1⁄2 ruukkua Järvikylän Sitruunamelissaa
1⁄2 dl tuorepuristettua sitruunamehua
1⁄2 dl tuorepuristettua inkiväärimehua
1⁄2 dl juoksevaa hunajaa
noin 1 l kylmää vettä
Koristeluun Järvikylän syötäviä orvokkeja
Valmistus
- Silppua yrtit kulhoon, lisää mehut, hunaja ja vesi.
- Sekoita hyvin. Anna maustua 12–24 tuntia viileässä.
- Siivilöi juoma kannuun ja maista. Lisää vettä tarvittaessa.
- Koristele ennen tarjoilua syötävillä orvokeilla tai orvokki-/yrttijääpaloilla. Kippis!
VINKKI! Ota yrttisilppu siivilästä ja käytä smoothieen.
Istuta loput yrtistä kasvimaalle tai ruukkuun.