Yrttisorbetti

4–6 palloa valmistusaika

1 ½ dl (75 g) tomusokeria
2 dl vettä
1 dl valkoviiniä tai omenamehua
1 varsi Rosmariinia
1 varsi Timjamia
2 vartta Vahvaa minttua
3 vartta Sitruunamelissaa
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
1–2 rkl Järvikylän Mintunlehtiä hienonnettua
2 kananmunan valkuaista

Laita tomusokeri, vesi, viini tai mehu ja yrttien varret kattilaan. Kiehauta ja sekoita hyvin. Lisää raastettu sitruunankuori. Jäähdytä noin 30 minuuttia.

Siivilöi yrtti-sokeriliemi. Lisää sitruunanmehu ja minttusilppu siivilöityyn liemeen ja sekoita. Kaada seos pakastimen astiaan ja siirrä astia pakastimeen pariksi tunniksi.

Vaahdota valkuaiset kevyesti ja lisää vaahto hileiseen yrtti-sokeriliemeen. Jatka jäädyttämistä vielä pari tuntia.

Jäätymisajan pituus riippuu pakastimen lämpötilasta ja astian muodosta, jos seos on laakeassa astiassa se jäätyy sorbetiksi nopeammin kuin kapeassa ja korkeammassa astiassa oleva.

Annostele sorbetti tarjolle jäätelökauhalla tai lusikalla.

Jos tarjoat sorbetin aterian väliruokana voit pienentää tomusokerin määrän yhteen desiin.

Vinkki! Valmista sorbetti jäätelökoneessa koneen ohjeiden mukaisesti.




TAKAISIN