Yrttinen nuudeli-härkispannu

4 annosta

Appelsiini-inkiväärikastike
3 dl appelsiinitäysmehua
2 tl appelsiinin kuoriraastetta
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/4 dl soijakastiketta
1–2 rkl chilitahnaa (esim. sambal olek)
1 ruukku Järvikylän Sitruunamelissaa hienonnettuna
2–3 tl maissitärkkelystä

Pannuun
1 rs (250 g) härkistä
1 rkl oliiviöljyä

Kurkuma-pähkinänuudelit
200 g riisi- tai vehnänuudeleita
vettä
suolaa
kurkumaa
2 rkl oliivi- tai seesamiöljyä

Viimeistelyyn
50 g kevyesti suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä
1/2–1 ruukku Järvikylän Korianteria

Sekoita kastikkeen aineet.

Kuumenna öljy pannussa tai vokissa ja ruskista härkkis kevyesti. Lisää kastikeseos ja keitä pari minuuttia.

Kypsennä nuudelit suolalla ja kurkumalla maustetussa vedessä. Valuta. Sekoita oliivi- tai seesamiöljy joukkoon. Valuta kastike nuudelien päälle ja ripottele rouhitut pähkinät ja korianteria pinnalle.




TAKAISIN