Yrttimunakasrulla

Pohja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl rasvaa
3 dl maitoa
2 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
anjovislientä
4 kananmunaa

Täyte
4 kpl sipulia
4 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta lipstikkasilppua
1 villirucolaa
50 g tuoretta ruukkupinaattia
öljyä
pieni rasia (125 / 85 g) anjovisfileitä
200 g juustoraastetta
100 g raejuustoa

Valmista ensin pohja. Sulata rasva ja lisää vehnäjauhot. Sekoita ja lisää maito ja kerma. Keitä sakea ja sileä kastike. Ota pois liedeltä. Lisää anjovisliemi, keltuaiset yksi kerrallaan ja leivinjauhe. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti muiden ainesten joukkoon. Levitä taikina lastalla voidellulle leivinpaperille kääretortun tavoin. Kypsennä 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Valmista täyte. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi ja kuullota ne tilkassa öljyä. Levitä täyte kypsennetylle pohjalle, jaa anjovisfileitä tasaisesti sinne tänne. Ripottele päälle raejuustoa ja juustoraastetta. Kääri rullalle, ripottele vielä hieman juustoraastetta kääreen päälle. Kuorruta 250-asteisessa uunissa ja tarjoa heti.




TAKAISIN