Yrttijuusto

10–20 annosta, valmistusaika

1 ruukku Järvikylän Ruohosipulia
1 ruukku Järvikylän Kirveliä
½ ruukkua Järvikylän Rakuunaa
500 g raejuustoa
250 g rahkaa tai ranskankermaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä
½– ¾ tl suolaa
½ – ¾ tl rouhittua valkopippuria

Silppua yrtit ja laita silppu kulhoon. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Vuoraa juustomuotti kostutetulla sideharsolla tai siivilä suodatinpaperilla. Laita seos muottiin, kääntele harsoliepeet pinnan peitoksi tai peitä juustomassa kelmulla. Aseta kevyt paino päälle. Laita muotti valumisastiaan siten, että pohjan alle jää tilaa massasta valuvalle heralle. Siirrä jääkaappiin vuorokaudeksi.

Kumoa juusto tarjoiluvadille, poista sideharso tai suodatinpaperi. Tarjoa hyvän leivän kanssa.
Halutessasi voit käyttää heran sämpylätaikinaan.

VINKKI!
Yrttijuustoseos maistuu sellaisenaan tahnana esim. uuniperunoiden, leivän tai rosmariinilla maustettujen bataattikuutioiden kera.




TAKAISIN