Yrtti-riisipaperirullat

10–15 kpl

Täyte
1 ruukku Järvikylän Ruohosipulia
1 ruukku Järvikylän Korianteria
tai Thaibasilikaa
1 ruukku Järvikylän Mustakaalia
1 ruukku Järvikylän Herneenversoja
1 ps (80 g) pinaattia
1 pieni fenkoli
2 porkkanaa
1 syöntikypsä mango

Käärimiseen
10–15 riisipaperiarkkia

Tarjoiluun
kevätkäärylekastikkeita maun mukaan

Valmista täyteaineet ensin ja laita kastikkeet valmiiksi tarjoilukulhoihin odottaman ruokailua.
Ota esille kulhot joihin laitat pilkotut täytteet. Silppua ruohosipuli, siirrä kulhoon. Irrota yrttien- ja mustakaalinlehdet sekä herneenversot kulhoihin. Huuhtaise ja linkoa pinaatinlehdet. Leikkaa fenkoli ja kuoritut porkkanat ohuen ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi mangon hedelmäliha.

Pingota kelmu leikkuulaudan pinnalle. Ota laakea, riisipaperiarkin kokoinen lautanen tai muu astia ja laita siihen haaleaa vettä. Kastele riisipaperiarkit, yksi kerrallaan, vedessä ja siirrä työlaudalle. Annostele täytteet lähes arkin keskelle ja kääri reunat täytteen päälle paketin tapaan. Nosta valmiit rullat puhtaan, kostutetun keittiöpyyhkeen päälle ja käännä pyyhkeen lieve rullien päälle niin että rullat säilyvät mahdollisimman kosteina ja tuoreina tarjoiluhetkeen asti. Tai siirrä rullat suoraan tarjoiluvadille ja laita kostea pyyhe päälle.

Jatka loppujen rullien kanssa samoin. Tarjoa dippinaposteluna maukkaiden kastikkeiden kanssa.

VINKKI!
Käsittele ohuita riisipaperiarkkeja lempein ottein. Valmista rullat juuri ennen tarjoamista.
Ideoi rulliin erilaisia täytteitä, mm. katkaravut, lohi, nauta, kasvikset, hedelmät, yrtit, salaatit, yrtit ja riisinuudelit maistuvat kääryleissä.




TAKAISIN