Yrtti-punajuuripiiras

2 pientä à ø 20 cm tai 1 iso ø 27 cm, valmistusaika

Pohja
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
¼ tl suolaa
½ ps (75 g) juustoraastetta
½ ruukkua Järvikylän Basilikaa
125 g voita tai margariinia
noin ¾ dl kylmää vettä


Täyte
500 g raakoja punajuuria
80–100 g sinihomejuustoa
½ ps (75 g) juustoraastetta
2 valkosipulin kynttä
½ ruukkua Järvikylän Basilikaa
½ ruukkua Järvikylän Meirami
¼ ruukkua Järvikylän Kynteliä
¼ ruukkua Järvikylän Salviaa
½–1 tl suolaa
½–1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
2 prk (à 200 g) kermaviiliä

Mittaa jauhot, hiutaleet, suola, juustoraaste, silputut basilikanlehdet ja kuutioiksi leikattu jääkaappikylmä voi tai margariini kulhoon. Sekoita yleiskoneessa sekoittimella tai nypi ainekset sormilla murumaiseksi. Lisää kylmä vesi koko ajan sekoittaen.

Vuoraa voidellun piirasvuoan pohja ja reuna ohueksi painellulla tai kaulitulla taikinalevyllä. Siirrä vuoka jääkaappiin tai pakastimeen täytettä odottamaan.

Kuori punajuuret, raasta ohueksi ja siirrä raaste sekoituskulhoon. Murenna sinihomejuusto joukkoon, lisää juustoraaste, murskatut valkosipulin kynnet, silputut yrtit, suola, mustapippuri ja kermaviili. Sekoita täytteen aineet huolellisesti ja levitä pohjan päälle vuokaan.

Paista uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Tarkkaile paistoa, jos taikinareuna näyttää ruskistuvan liikaa, alenna uunin lämpötilaa.

Tarjoa haaleana esim. Hyvän olon salaatin kanssa, jonka reseptin löydät Järvikylän nettisivujen salaattireseptit osiosta.




TAKAISIN