Yrtti-chilipossu

4 annosta, valmistusaika

1 ruukku Järvikylän Timjamia
1 ruukku Järvikylän Rosmariinia
8 Järvikylän Salvian lehteä
½–¾ dl öljyä
4 valkosipulin kynttä
1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
4 possunkyljystä tai naudan ulkofileepihviä


Maustekastike
1 punainen ja vihreä chili
3 cm:n pala inkivääriä
¼ dl öljyä
½ dl soijakastiketta
¼ dl ruokokidesokeria

Silppua yrttien lehdet, siirrä silppu kulhoon, lisää öljy, murskatut valkosipulin kynnet ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja pyörittele kyljykset tai pihvit seokseen. Peitä astia kelmulla tai kannella ja anna maustua huoneenlämmössä 60 minuuttia. Laita astia jääkaappiin, jos marinoit pihvejä pidempään.

Halkaise chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat ja inkivääri. Sekoita silput öljyyn, lisää soijakastike ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri on kokonaan sulanut kastikkeeseen.

Grillaa kyljykset tai pihvit mausteineen kypsiksi. Tarjoa maustekastike erikseen pikkukulhosta. Nauti raikkaan salaatin kanssa.




TAKAISIN