Vihreä gazpacho

6 annosta valmistusaika

2 ruukkua Lehtikaalia
½ ruukkua Oreganoa
1 sipuli
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 kurkku kuorittuna
3 valkosipulin kynttä
1 pieni chili viipaleina
2 rkl viinietikkaa
½ tl rouhittua mustapippuria
5 dl vettä
2 kasviliemikuutiota
jäämurskaa

Tarjoiluun
oliiviöljyssä paistettuja leipätikkuja

Aloita kasviliemestä, kuumenna pari desiä vettä ja liemikuutiot kiehuvaksi, sekoita kunnes liemikuutiot ovat liuenneet, lisää loput kylmästä vedestä (3 dl) joukkoon.

Laita kaikki kasvikset, viinietikka ja mustapippuri blenderiin tai leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä aineet sileäksi keitoksi, lisää kasvislientä sekoittamisen aikana kunnes sakeus on mieleistäsi.

Jäähdytä hyvin. Sekoita hiukan jäämurskaa keittoon juuri ennen tarjoamista.

Nauti oliiviöljyssä paistettujen leipätikkujen kanssa.




TAKAISIN