Tuoretomaatti-basilikakeitto

2–4 annosta

Keitto
1 kg kypsiä tomaatteja
4 keskikokoista valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
2 1/2 dl vettä
2 sokeripalaa
rouhittua mustapippuria
1 ruukku Järvikylän Basilikaa

Tarjoiluun
oliiviöljyssä paistettuja leipäkuutioita

Kuumenna paistokasarissa kaksi litraa vettä kiehuvaksi. Leikkaa ristiviillot tomaatteihin ja pane ne kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi. Kaada kiehuva vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmällä, juoksevalla vedellä. Poista kuoret ja leikkaa tomaatit neljään osaan. Poista puumainen, valkoinen kantaosa lohkoista.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulisilput ja anna niiden pehmitä, mutta ei ruskistua. Lisää tomaatit, murennettu liemikuutio, sokeripalat ja vesi. Anna kiehua kannella peitettynä hiljaa poristen 60–90 minuuttia. Mausta keitto rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolaripauksella.

Silppua basilikan lehdet ja sekoita silppu juuri ennen tarjoamista keittoon. Nauti rapeiden leipäkuutioiden kanssa.

Kun tarjoat keiton kylmänä, sekoita basilikasilppu kylmään keittoon.

 

Vinkki!

Käytä 2–3 purkkia kuorittuja tomaatteja tuoreiden tomaattien tilalla.




TAKAISIN